5 Aralık 2010 Pazar

AÇIK RADYO 15.yaşında YENİ MEKAN arıyor!


Açık Radyo'da (http://www.acikradyo.com.tr/)
 ilk programımı 1998 senesinde gerçekleştirmiştim.
Gençlik Programının eksikliğinden Ömer Madra'ya bahsedince, kendisi de benim neden yapmadığımı sormuştu. :) Ben de böylelikle masanın yapımcı tarafına ilk defa oturdum. " Gençlik Gözü ile Dünya" programında gençlerin yaşadıklarını ve yaptıklarını aktarmaya çalıştım.
Adını bugün ki kadar net koyamasam da yaşayarak öğrenmenin çok önemli olduğunun farkındaydım ve bunun için örnekler göstermeye çalışmıştım. 2 dönem pogram  yaptıktan sonra 2002 yılına kadar radyonun sadece dinleyicisi ve destekçisi oldum.          2000-2001 yıllarında Eğitim Gönüllüleri'ndeki Gönüllü Koordinasyon Merkezi'ni kurarken yaşadığım gönüllü ilişkileri, benim anladığım gönüllülük ile varolanlar arasındaki çelişkiyi gösterdi. Bu yükselen toplumsal dinamiğin kuramsal olarak da tartışılması gerektiğini düşündüm. Ve tabii yine doğru merci olarak Açık Radyo'ya teklifimi bu sefer ben yaptım. GÖNÜLLÜLÜK ve SOSYAL SORUMLULUK Programı bu şeklide başladı.
8 sene zarfında tam 389 sivil toplum temsilcisi konuğum olmuş! Bunun bana kazandırdığı birikimi hiç bir şeyle değişemem. Açık Radyo benden AÇIK KİTAP için program sayesinde programdan çıkarımlarımı  istediğinde bunu idrak ettim!
Belki ölçme ve değerlendirme teknikleri ile yapılmadı ama yaşanmışlıkları üstüste koyunca zaten birikim oluşmuyor mu? ASHOKA- Türkiye' yi yönettiğim sırada gönüllü çalışmalarının katkısını, saati 7 dolar dan hesaplamaya kalkan Amerikalı arkadaşa söylediğim gibi bazı şeyler vardır ki PAHA BİÇİLEMEZ !
Santral İstanbul'daki 15.yıl kutlama toplantısında radyo emektarları bir arada...!
İşte Açık Radyo'nun da hem bana, hem topluma katkısı PAHA BİÇİLEMEZ!
Bu nedenle 15.yılını kutlarken, kiralik yerinden de çıkarılırken bütün bilinçli kişilerin çözümün parçası olmak için bir araya gelmesi gerekiyor.
28 Kasım 2010 Santral İstanbul'daki kutlaması güzeldi. Ama şimdi daha da güzelini yapmamız lazım;
 Bilgi, emek, nakit ne varsa bir araya getirmemiz lazım!

Ben kendi adıma boya-badana, taşıma işlerinde GENÇTUR kanalı ile gençleri devreye sokabileceğimi söylüyorum.
Mimar ,mühendis, içmimarlar gönüllü olarak projenlendirip bir ekip çalışması yapabileceklerini belirtiyorlar.

Sosyal Sorumluluk Projesi olarak boya, kapı, seramik vb. ince inşaat malzeme üreticilerinden aynı bağış alınabilir.
Hatta  benim Eğitim Gönüllüleri'nde, ASHOKA da yaptığım gibi büyük şirketlerin 2 senede elden çıkardığı bilgisayar gibi ekipmanlar alınarak pırıl pırıl bir yenileme yapılabilinir.
Eğer bu konuyu takip edecek gönüllüye  ihtiyaç varsa onu bulmada da yardımcı olabilirim. Hatta ben de çalışabilirim. Yeter ki sesimiz daha GÜR çıksın!
Açık Radyo'nun 20.yılını daha güçlü, daha verimli bir mekanda kutlamak dileği ile...

Yolumuz açık, gücümüz bol olsun!

Hülya Denizalp


İncila Bertuğ-Hülya Denizalp-Uygar Özesmi- Melda Keskin
4 Açık Radyo Programcısı birarada


1 yorum:

  1. Senin yukarıda özetlediğin ve binbir emekle gerçekleştirdiklerine de PAHA BİÇİLMEZ. FÜS.

    YanıtlaSil