16 Aralık 2012 Pazar

13 Aralık 2012 günü programın konusu Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri idi

Açık Radyo Toplumsal Dönüşümde Sosyal Girişimcilik Programının 13 Aralık 2012- Perşembe günü konusu; Bilgi Üniversitesi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri idi.

Bilgi Üniversitesi GGO Program Koordinatörü Serdar Apaydın ve Sosyal İnovasyon Merkezi Koordinatörü Suat Özçağdaş ile 3 senedir yapılan ve her yıl 10 gencin seçilip maddi ve eğitimle desteklendiği yarışma ve süreci hakkında konuşuldu.


1 Aralık 2012 Cumartesi

29 Kasım 2012 günü programın konuğu ÇEKÜL idi


29 Kasım 2012 - Perşembe günü radyo programında konumuz ÇEKÜL idi.

Konuğumuz, Şirin Sıngın Yılmaz  ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın  kurulduğu 1990 yılından beri bugüne kadar yaptıkları ve bir sosyal girişimcilik olayı olarak toplumda başlattığı yenilikçi çalışmalar üzerine konuştuk.
  • Kendine koruyan kentler BİRGİ Sergisi
  • ÇEKÜL Akademi
  • Kentte toprakla buluşmak için vb. çalışmalarını dinleyebilir ve/ya www.cekulvakfi.org.tr dan okuyabilirsiniz.


23 Kasım 2012 Cuma

15 Kasım 2012 günü programın konusu Sosyal Girişimcilik Sertifika Programı idi


Kadir Has Universitesi Sosyal Girisimcilik Sertifika Programi 8-22 Aralik 2012 tarihlerinde uygulamali olarak yapilacaktir. Radyo programina Yasam Boyu Egitim Merkezi Genel Muduru Serdar Dinler,  Sosyal Girsimcilik Egitimi Programi Koordinatoru Hulya Denizalp, Egitmenler Kevser Yavuz, Ozan Sonmez ve Zeynep Delen katilmislardir.




5 Kasım 2012 Pazartesi

1 Kasım 2012 günü programın konuğu Ege’de Atölye Derneği idi


1 Kasım 2012- Perşembe gününün konuğu, Ege’de Atölye Derneği idi.
Dernek kurucu üyeleri Zeynep Delen, Maral Şahin ve İrem Elçi Tansuğ programın konuklarıydılar.    

Derneğin amacı, sürekli değişen dünyamızda bilgi ve sorumluluk sahibi, yaratıcı ve üretken kişilerin artması için, algı, analiz ve ifade becerilerini geliştirecek, yurttaşlık ve topluma hizmet etmenin bilincini uyandıracak yerele uygun ama kültürlerarası öğrenmeye de açık yenilikçi öğrenme ve öğretme modeller aramak ve oluşturmaktır. www.egedeatolye.org  





2 Mayıs 2012 Çarşamba

25 Nisan 2012 günü programın konuğu AÇIK RADYO idi


25 Nisan 2012- Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz AÇIK RADYO idi. Yayın Koordinatörü Mahir Ilgaz ile 1995 yılında kurulan bir SOSYAL GİRİŞİM olarak Açık Radyo’yu konuştuk.

Açık Radyo, Türkiye’de bir ilki başlatarak kâr amacı gütmeyen bir anlayış ve örgütlenme modeli geliştirerek "Kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açık radyo" olmayı hedefledi. 
               

18 Nisan 2012 Çarşamba

11 Nisan 2012 günü programın konuğu Darüşşafaka idi

11 Nisan 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz; Türkiye’nin en eski sosyal girişimlerinden birisi olan Darüşşafaka Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım idi.

Şefkat Yuvası anlamına gelen okulun 1863 de kurulmasına öncülük eden Yusuf Ziya Bey’den bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacaklarını Cemiyetin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım’dan dinliyoruz. Kendisi de 1962 yılında Darüşşafaka’dan mezun olan Yıldırım, yapacakları olağanüstü Genel Kurul ile annesi olmayan çocukları da gelecek seneden itibaren okula alabileceklerini belirtti.


18 Mart 2012 Pazar

14 Mart 2012 günü programın konuğu Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı'nın düzenleyicileri idi

14 Mart 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuklarımız "Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı"nın düzenleyicileri; British Council'dan Ozan Dinçer, TACSO'dan Neslihan Özgüneş, TÜSEV'den Derya Kaya idi. 

29 Şubat-1 Mart 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi’nde gerçekleşen konferansa, 20 ülkeden 150 kişi katıldı.

3 Mart 2012 Cumartesi

29 Şubat 2012 günü programın konuğu BenVarım idi

29 Şubat 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz www.benvarim.com kurucularından LEVENT BAŞ idi.

Şu anda Singapur’da yaşayan Levent Baş, sosyal sorumluluk sahibi olan bir kişinin daima yapabileceği bir şey olduğunu göstermesi açısından çok önemli bir örnek. BenVarım, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının kaynak yaratma ve tanıtım faaliyetlerini kuvvetlendirmek üzere oluşturulmuş bir sosyal bağış platformudur. Twitter: @Ben_Varim


19 Şubat 2012 Pazar

15 Şubat 2012 günü programın konuğu YAŞÖM idi

YAŞÖM Koordinatörleri Efehan Danışman ve Ezgi Karaağaç ile Sosyal Medya sorumlu gönüllüsü Mert Şırlakçı ve yabancı gönüllüler Makedon Sandrine Blue ve Polonyalı Magda Horbaczewska 15 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 16.30 da Açık Radyo Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik Programı'nda konuk oldular. YAŞÖM'de (Yaşayarak Öğrenme Merkezi) gençler amaçlarını, hedeflerini anlatıp etkinliklerinden örnekler verdiler. www.yasom.org


4 Şubat 2012 Cumartesi

1 Şubat 2012 günü programın konuğu PAYDA idi


01 Şubat 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz PAYDA Grubundan Bora Tokyay ve Ahmet Ergelen idi.

Payda Platformu, Türkiye'nin çağdaşlaşması hedefine ulaşmanın ancak birlik içinde hareket ederek mümkün olacağına inanan ve bu yönde çalışan, herhangi bir siyasi partiyle bağı olmayan, bir sivil toplum hareketidir. Payda’nın vizyonu, toplumda çeşitli nedenler ile birbirlerinden uzaklaşmış vatandaşlarımızın ortak paydalarının tespit edilmesi, birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının sağlanması ve yapılacak çalışmalarla toplum genelinde birliktelik yaratılarak daha çağdaş bir seviyeye ulaşılmasıdır. www.paydaplatformu.org dan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.     


20 Ocak 2012 Cuma

18 Ocak 2012 günü programın konuğu Filiz Bikmen idi

18 Ocak 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz, Sabancı Vakfı - Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Filiz Bikmen idi.

Sabancı Vakfı, Fark Yaratanlar Programı ile Türkiye’de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak, insanlarda farkındalık yaratmak, daha duyarlı ve aktif vatandaş olmalarını teşvik ederek ilham vermeyi amaçlıyor. www.farkyaratanlar.org dan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

10 Ocak 2012 Salı

4 Ocak 2012 günü programın konuğu Cüneyt Boran idi

04 Ocak 2012 Çarşamba günü, "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programında konuğumuz Ümraniye-Çınardibi Kültür Merkezi Gönüllülerinden Cüneyt Boran'dı.

Mahalle gençlerinden bir gurup genç durumdan vazife çıkartarak, 2006’nın Kasım ayında “umut ile, sevda ile, düş ile” bir yola çıkmış. “Yola çıktık, çünkü bir derdimiz vardı,” diyorlar.

www.cinardibidergisi.com dan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.