27 Şubat 2017 Pazartesi

16 Şubat 2017 günü programın konusu Mavi Kalem Derneği idi

Açık Radyo'da 16 Şubat 2017 Perşembe günü "Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik" programının konukları; Mavi Kalem Derneği Projeler Koordinatörü Nuran Kızılkan ve İdari Yönetici Zeynep Kedikli idi. Derneğin amacı ve çalışmaları hakkında konuşuldu.

Mavi Kalem, gönüllülüğün bir yaşam biçimi olduğu fikri etrafında oluşmuştur.

1999 Marmara Depremi Türkiye için toplumsal dayanışmanın yaygın biçimde ortaya çıktığı önemli olaylardandır. Mavi Kalem de bu süreçte gönüllü yer alan, birlikte çalışma uyumunu yakalayan, paylaşma ve dayanışmanın önemine inanan küçük bir grup tarafından kuruldu, Eylül 2000. Aynı dönem Mavi kalem gönüllülerinin bilgi ve becerilerini geliştirdiği dönemdir. 2002 deprem bölgesinden ayrılma dönemiydi, Mavi Kalem kendine çalışma alanı olarak İstanbul’un yoğun iç göç almış eski bir yerleşimini seçti; Fener-Balat. Fener-Balat’ta başlayan çalışmalar günümüzde halen devam ediyor ve Mavi Kalem 12 yıldır bu bölgede yerel kadın ve çocuk çalışmaları yürütüyor. İlk yıllarda kadınlara sağlık hizmeti ve bilgilendirmesi ile çocuklara okul eğitimine destek şeklinde başlayan çalışmalar kadın ve çocuklara yönelik kapsayıcı programlar haline geldi.

Mavi Kalem yerel/mahalli çalışmalarının yanı sıra Türkiye’ye yayılan projeler uyguladı, ortak çalışmalarda yer aldı. Uluslararası işbirlikleri kurdu ve uluslararası ağların üyesi oldu. Öncelikle kadın çalışmalarında hem Türkiye ve hem uluslararası platformların bileşenleri arasındadır. Ayrıntılı bilgi için www.mavikalem.org





7 Şubat 2017 Salı

2 Şubat 2017 günü programın konusu DenizTemiz Derneği idi

2 Şubat 2017 tarihinde Açık Radyo'da yayınlanan programa - Deniz Temiz Derneği Gönüllü ve Gönüllü Projeleri Koordinatörü Belgin Ergül ile derneğin gönüllüleri Tahsin İşçioğlu ve Begüm Oktay katıldı.

DenizTemiz Derneği – Turmepa, merkezi İstanbul'da olan bir Sivil Toplum Kuruluşudur.

8 Nisan 1994 tarihinde 29 kişiden oluşan bir grup denizci ve işadamı tarafından kurulan Turmepa, 8333 kilometrelik sahil şeridini kapsayan bir alanda, denizleri yaşatma çabaları göstermektedir.

Derneğin 1995 yılında yayınladığı "Denizleri Koruma Deklarasyonu" BM Çevre Programı, IMO, UNEP, The Club of Rome, ICS and IUCN gibi organizasyonların uluslararası platformlarda desteğini almış olup, günümüzde 800’ü aşkın gerçek ve tüzel üyeyi kapsamaktadır.