15 Nisan 2017 Cumartesi

Açık Radyo'da 13 Nisan 2017 2017 Perşembe saat 16.30 da “Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik " programının konuğu; Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağı


Açık Radyo'da 13 Nisan 2017 2017 Perşembe saat 16.30 da “Toplumsal Dönüşüm için Sosyal Girişimcilik " programının konuğu; Mülteciyim Hemşerim Dayanışma Ağından Işık Sandal, Ferhat Bayat oldu.

Kendileri ile mültecilerle yaptıkları mahalle çalışmaları hakkında konuştuk. İstanbul’un geçmişten beri bir göçmen kenti olduğunu da, mültecilerin evrensel insan hakları olduğunu inanan kişiler biraraya gelip bu dayanışma ağını kurmuş.
 ‘‘Hemşerim memleket nire’’ diye soranlara ‘‘bu dünya benim memleket’’ diye cevap veriyorlar. ‘‘Şehirlerimizde bulunan mülteciler hemşerimizdir, mahallemizdeki tüm komşularımız eşit ve birdir’’ diyorlar. 
Düşüncelerini kendi ağızlarından dinleyelim ; ihtiyaçlarımız, taleplerimiz, beklentilerimiz için komşularımızla dayanışma içinde olmayı hemşeri hukukunun olmazsa olmazı sayıyoruz. Birbirimizin hakkını / hukukunu kollamayı insan olma çabası olarak görüyoruz. 

Mülteciyim Hemşerim, mahallelerimizin ‘‘eski’’ göçmenleriyle yeni mültecileri arasında örmeye çalıştığımız dayanışma ağının adıdır. Çünkü, bu şehirde hepimiz mülteciyiz, hepimiz hemşeriyiz! Bu şehirde dayanışmadan başka gelecek yok bize…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder